Tercera tasca (avaluable)

Aquesta setmana comencem a donar-hi una mica més de vida i interactivitat al nostre bloc. Per tant començarem a afegir-hi imatges, sons i vídeos al contingut del nostre bloc.

La tercera tasca plantejada tindrà dues parts.

A la primera part hem de pensar que significa que un bloc sigui multimèdia i alhora com podem donar trets d’hipertextualitat al nostre bloc. Per tant, la tasca d’aquesta setmana,  serà crear una nova pàgina dins del vostre bloc i fer una entrada escrita amb continguts referits al vostre tema escollit. Per exemple, si heu escollit com a tema la cuina catalana, farem una breu entrada explicant què entenem com a cuina catalana, i les seves principals característiques.

També, hem de pensar d’afegir a aquesta entrada elements d’hipertextualitat ( o sigui enllaços cap a altres webs interessants), com també elements multimèdia que han d’estar inserits d’una forma coherent amb el contingut de l’entrada. És a dir, no enganxar un vídeo o una fotografia només al bloc, sinó que la seva inclusió sigui justificada per el desenvolupament de l’entrada. Per exemple, si tornem a l’exemple del bloc de cuina catalana, pot ser que sigui interessant incloure una imatge d’un mapa de Catalunya on es distingeixen les diferents regions de la cuina catalana.

La segona part de la tasca serà pensar dues noves entrades. Una per entendre i sintetitzar que implica el screencast, (que fareu a l’apartat de “coses pràctiques”), i una altra entrada a la pàgina temàtica que heu feta a la primera part, on també heu de redactar un breu contingut i integrar un un screencast en coherència amb la informació desenvolupada. [Atenció: el podscàsting el deixarem per a més endavant quan parlem de sindicació de continguts]

Com pistes per anar elaborant els continguts i començar a pensar els elements multimèdia us deixo les següents fonts (que podeu ampliar amb les vostres pròpies cerques, no oblideu fer un apartat de bibliografia al final de les entrades!):

Tipología y formatos de enlaces de hipertexto / José Luis Orihuela, Universidad de Navarra

Perfil de la presentación multimedia / traducción de una seccion de las instrucciones del sitio Web del Knight Digital Media Center de Berkeley por Jane Stevens

Screenr, haciendo “screencasts” de manera fácil y sencilla / Xarxatic

Anuncis

2 comentaris (+add yours?)

 1. aranouvic
  març 29, 2011 @ 08:48:21

  Programes per fer screencast.

  Us deixo un bloc on hi ha una llista de programes per fer els screencast (cosa que si no el fem ara………ens tocarà fer-lo més endavant).

  http://www.acurbelo.org/blogs/2009/05/29/programas-para-hacer-screencast/

  Del programes llistats jo he fet tutorials amb el Jing i m’ha anat molt bé, de la resta no tinc gaires notícies. CamStudio sé que es fa servir bastant però no he tingut ocasió de tastar-lo.

  Seguim!

  Respon

 2. aranouvic
  març 29, 2011 @ 08:42:22

  Hola a tots i totes!
  Un aclariment pels screnncast, dependent de la vostra temàtica us podeu animar a fer-los vosaltres, o agafar un del web. Això el deixo a la vostra elecció, encara que seria més profitós tractar de fer-ne un, al menys de prova.

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: